11 redenen waarom gebruikers uw site verlaten

11 redenen waarom gebruikers uw site verlaten

De meeste eigenaren zijn bezig met het besturen van zo veel verkeer naar hun site mogelijk te maken, maar slechts een paar mensen na te denken over hoe zorg je ervoor dat gebruikers het niet laten. Als u niet in het bezit van gebruikers terug met iets, je conversie rate zal beginnen te dalen en erger gedragsmatige factoren. Meestal is de reden waarom de gebruiker de site verlaten is niet het gevolg van het ontbreken van interessante inhoud, maar vanwege banale gebreken of enige ongemak. Als u te elimineren, dan kunt u het verhogen van het rendement op de bron in de vorm van bepaalde acties, zonder te investeren in extra betrokkenheid van gebruikers gebruikers.

In dit artikel zullen we u vertellen over de 11 meest voorkomende redenen voor gebruikers om te vertrekken.

Verouderde site ontwerp

Het eerste wat een gebruiker ziet wanneer ze naar uw site komen is het ontwerp. De vulling en de functionaliteit uitstekend, maar als de" wrapper " moreel of functioneel als het verouderd is, dan is de gebruiker waarschijnlijk niet eens verder dan de hoofdpagina. Daarom moet u het ontwerp in een tijdig, te vergelijken met de ervaring van de gebruiker. Bijvoorbeeld, als uw meest bezochte pagina ' s in een product catalogus, dan is het logischer om het makkelijker te maken om toegang te krijgen tot en te verplaatsen naar een meer zichtbare en gemakkelijk toegankelijke plaats op het scherm.

Het makkelijker en duidelijker is voor de gebruiker om te navigeren, hoe beter. Het tijdperk van de lange lijsten in de zijbalk heeft doorgegeven proberen te houden met de tijd mee.

Maar sommige sites kan het gezicht van de omgekeerde situatie, als het oude ontwerp was veel gemakkelijker voor gebruikers dan de nieuwe. Soortgelijke de situatie is al eens gebeurd met Kinopoisk. Wanneer in de portal gelanceerd, het nieuwe design is in de eerste vier dagen na de lancering, meer dan 19.000 berichten werden geschreven op Twitter, meestal van een negatieve aard. Het kwam tot het punt waar de eigenaren hadden om terug te keren van de oude vormgeving.


Oud en nieuw design Kinopoisk

Om het meeste te halen uit uw nieuwe design, proberen te volgen van deze checklist:

 • Het analyseren van het ontwerp van concurrenten in een vergelijkbare onderwerpen.
 • Markeer interessante oplossingen van hen.
 • Het nadenken over de volledige structuur van uw site.
 • Registreren allerlei manieren aan de gebruiker en in overeenstemming met het corrigeren van de structuur.
 • Het analyseren van de gebruikerservaring.
 • Zoek uit wat de gebruikers denken over de mogelijke veranderingen.
 • Het oplossen van alle technische functies van het nieuwe ontwerp.
 • Indien mogelijk, houden split testen.
 • Het is normaal om make-up en trek aan de huidige motor om te voorkomen dat eventuele fouten.

Moeilijk waar te nemen inhoud

Er kan ook worden enkele bezoekers op de website, omdat de inhoud die u op de hoogte er is zeer moeilijk waar te nemen. Deze post omvat zowel problemen met visuele / auditieve perceptie van de inhoud, evenals problemen met de taal of stijl.

Bij het maken van een ontwerp, dan moet je rekening houden lettertype functies en toekomst van de typografie. Als het lettertype is moeilijk te lezen, de tekst onleesbaar, wat betekent dat de gebruiker snel genoeg van krijgen. Als gevolg daarvan zal het verlaten van de bron en nooit meer terugkeren. Ook het gemak van de waarneming wordt beïnvloed door:

 • de omvang van de tekst;
 • de regelafstand (interlinie);
 • de alinea-opmaak.

De tweede component van dit item is van problemen met de taal en stijl van de tekst. Dit probleem wilt oplossen, bewerk uw inhoud zorgvuldig alvorens te uploaden naar uw site. Voer de tekst in de redactie, en ook een controle proeflezen.

Storende elementen

Soms bezoek je een site gebaseerd op een aanbeveling van Yandex.Zen te lezen van een interessant artikel, en in het eerste venster Verschijnt op het scherm met een waarschuwing dat de bron maakt gebruik van cookies, dan een teaser vragen u in te schrijven voor push-updates, sluit het pop-up advertenties en pas dan zie je het artikel zelf (en in het proces van lezen, een chat-venster nog steeds Opduikt op de zijkant, die overlapt een deel van de tekst). Uit dit ongemakkelijk wordt en de rente al is gegaan.

Deze technieken kan goed werken voor een specifiek doel, zoals een abonnement, maar een deel van het verkeer zal verdwijnen. Probeer niet te overdrijven met het aantal meldingen, of pop-UPS en maak ze zo onopvallend mogelijk te zijn, evenals niet te interfereren met het bekijken van inhoud.


Onduidelijke navigatie

De structuur van de site is het eerste ding dat wordt gezien bij de vormgeving van de toekomst bron. Als alles was in eerste instantie de juiste manier wordt gedaan, dan kan de gebruiker gemakkelijk de informatie vinden die ze nodig hebben. Maar als de structuur als het niet duidelijk is aan de eindgebruiker, dan beginnen ze springen van de pagina ' s, die verergert hun gedragskenmerken en hebben een negatieve invloed op de ranking. Dit gedrag van de gebruiker wordt genoemd pogo-sticking. We hebben al geschreven over hoe om te voorkomen dat het in ons artikel: "Wat is pogo-sticking en hoe om te gaan met het om te vechten?".


Automatische afspelen van video

Als de video gepubliceerd op de pagina begint automatisch af te spelen wanneer u de pagina dan in de meeste gevallen is dit schrikt de gebruiker weg. Zelfs als deze video is op de bestemmingspagina vervolgens geven de gebruiker de mogelijkheid om zelf te beslissen of om het te bekijken of niet. Bedenk voor jezelf hoe leuk het is om te zoeken naar het tabblad waar is het geluid afkomstig van? Heb je nog wat emoties die je voelde op dat moment? Dan hoef je niet te vragen waarom er niet genoeg gebruikers op de site.

De lange laden

De snelheid waarmee een website laadt niet alleen van invloed op de positie en zoeken de groei van het verkeer, maar ook het gedrag van de gebruiker. Als een persoon niet in het tabblad sluit direct tijdens het wachten voor de resource om volledig te laden, dan zal ze waarschijnlijk later doen, omdat ze hun tijd doorbrengen, wachtend op de volgende pagina te laden niet iedereen zal het ermee eens. En als de site heeft ook een slecht doordachte structuur...

Om het verhogen van uw download snelheid, we raden u lezen in ons artikel"Waarom heb je nodig om de snelheid van uw website dringend?".


Complexe registratie of het plaatsen van een bestelling

De minder velden in die een gebruiker heeft om in te vullen tijdens de registratie, de groter de kans dat ze te voltooien. Dat is de reden waarom vandaag de dag bijna alle bronnen hebben de mogelijkheid om te registreren via sociale netwerken. Ik klikte op de bevestiging twee keer (op de website en in het sociale netwerk) en u bent reeds aangemeld.

Hetzelfde geldt voor het product bestelformulier. Vraag niet aan de koper voor informatie die niet nodig zijn voor de aankoop. Analyseren van wat u precies kunt voltooien van de transactie, zonder, en verwijder vervolgens de extra items uit het formulier.

Niet adaptieve versie beschikbaar

In het tijdperk van mobiele apparaten, het niet hebben van een mobiele of ten minste een responsieve versie van de site betekent missen op meer dan de helft van al het verkeer. Het is gewoon lastig om te lezen een full-size website van een smartphone, wat betekent dat als de gebruiker niet zien adaptieve inhoud van de bron, zullen ze gewoon je vertrekken.

Als u verkeer naar uw site genereren van sociale netwerken of andere bronnen, waar de meeste gebruikers zitten met als u het gebruik van mobiele telefoons, dan adaptive lay-out is absoluut noodzakelijk. Om te begrijpen hoe veel gebruikers tot u komt vanaf mobiele apparaten, moet u: :

 • Ga naar Google Analytics
 • Mibile Tab>Review

of

 • Ga naar Voor Yandex. Metrica
 • Rapporten>Technologieën>Het apparaat

Als je eenmaal weet dat het aantal bezoeken van smartphones en tablets, begint met het optimaliseren van uw website voor mobiele apparaten. En ons artikel kan u helpen met deze: "15 fouten mobiele versie van uw site".

Er is geen oproep tot actie

Om voor een gebruiker om bepaalde acties te ondernemen, ze moeten worden aangemoedigd om dit te doen. Maar niet iedereen maakt er gebruik van. Meest vaak, een call-to-action is gebaseerd op de inhoud (tekst, beeld, video) en een USP (unique sales naam). aanbieding).

Proberen te stimuleren gebruikers om bepaalde handelingen te verrichten als duidelijk en onopvallend mogelijk (denk punt 3 van dit artikel).

Voordelen van een product of de service niet duidelijk

Zeer relevant item voor verschillende landingspagina ' s en online winkels. Als een gebruiker niet begrijpt hoe je het product verschilt van de andere, dan is de kans dat het uitvoeren van een gerichte actie is extreem laag. Probeer te beschrijven van de voordelen van het product in zo veel detail en zo eenvoudig mogelijk gehouden, alsmede over welke problemen het oplost.

Uw site is gehackt

Laatste, maar een even belangrijk punt, waarom heb je een klein verkeer van bezoekers van de website – dit is een banale hack. Het is mogelijk dat een aanvaller heeft gebruik gemaakt van een kwetsbaarheid in de bron en aan het profiteren van het, berooft u van verkeer en legitieme informatie. de winst.

Houd daarom uw site plugins en de motor bijgewerkt naar de nieuwste versies in een tijdig, en zorg ervoor dat er geen kwetsbaarheden.

Conclusie

In feite zijn er vele redenen waarom gebruikers van de site of gewoon niet bezoeken veel meer en ze zijn zeer individueel. Om te identificeren in de tijd, is het noodzakelijk om voortdurend testen en verbeteren van alle onderdelen van de bron.